Vores historie

Lajla og Erling Høi-Nielsen grundlægger d. 1.oktober 1980 sammen et lille autoværksted i lejede bygninger på Sjællandsgade i Sønderborg. Erling Høi-Nielsen arbejder som virksomhedens eneste mekaniker, og Lajla Høi-Nielsen passer regnskaberne ved siden af sin uddannelse til bogholder. Herunder kan du følge tidslinien fra 1980 og de næste 40 år.

Tidslinien

1. Oktober - 1980
Grundlagt
Lajla og Erling Høi-Nielsen grundlægger d. 1.oktober 1980 sammen et lille autoværksted i lejede bygninger på Sjællandsgade i Sønderborg. Erling Høi-Nielsen arbejder som virksomhedens eneste mekaniker, og Lajla Høi-Nielsen passer regnskaberne ved siden af sin uddannelse til bogholder.
1981
Virksomheden flytter til større og bedre bygninger på Ellegårdsvej i Sønderborg. Samtidig bliver Erling Høi-Nielsen reparatør for Renault, og medarbejderstaben udvides med en mekanikerlærling fra den tidligere Renault-forhandler samt yderligere en mekanikersvend.
1982
Erling Høi-Nielsen arbejder hele tiden med idéen om, at virksomheden skal blive større, og skal det kunne lade sig gøre, kræver det autorisation som forhandler. Da Peugeot-Talbot forhandlingen bliver ledig, søger og får Erling Høi-Nielsen forhandlingen af Peugeot og bliver med sine 22 år dermed Danmarks yngste autoriserede bilforhandler. Samtidig køber Lajla og Erling Høi-Nielsen de gamle Ford-bygninger på Ringgade i Sønderborg. Her udvikles forretningen og går fra fire til ti ansatte.
1985
Autoriseret Nissan forhandler
Virksomheden vokser, og det går godt. Naboejendommen – et forhenværende snedkeri – bliver købt og omdannet til udstillingshal. Samtidig bliver Erling Høi-Nielsen nu også autoriseret Nissan forhandler og køber en lille ejendom på modsatte side af vejen for at sikre, at der er plads nok.
1987
Der skal i Sønderborg dette år findes en ny Toyota-forhandler. Erling Høi-Nielsen søger og får forhandlingen af Toyota, som på dette tidspunkt – og de næste ti år i træk – er Danmarks mest solgte bilmærke. Nu går det stærkt. Der bliver solgt rigtigt mange biler i disse år, og medarbejderstaben vokser til 25-30 mand.
1991
Pladeværksted & erhvervsafdeling
Erling Høi-Nielsen indretter pladeværksted og erhvervsafdeling i nykøbte lokaler på Fynsgade i Sønderborg.
1994
Efter et besøg i USA er Erling Høi-Nielsen klar over, at bygningerne på Ringgade og Fynsgade på sigt vil blive for små og utidssvarende. Visionen var og er under samme tag at kunne tilbyde så mange kerneydelser som muligt til “bilfolket”. Lajla og Erling Høi-Nielsen beslutter derfor at købe grund på Elholm og bygge et helt nyt bilhus.
1996
Nyt bilhus
Det nye bilhus på 3.500 m2 med alt inden for moderne udstyr og god plads til udvidelse står 1.juni 1996 færdigt på Elholm i Sønderborg.
1999
Malerværksted
Et nyt malerværkstedet står færdigt i en af værkstedshallerne. Herfra kan der udføres malerarbejde og lakering af kundebiler, lagerbiler samt arbejde for andre automobilforhandlere og værksteder.
2000
Det viser sig hurtigt, at der ikke har plads nok i malerværkstedet, og der bliver bygget en ekstra værkstedshal til malerafdelingen. Bilhuset er nu på 5.000 m2. Samme år etableres også en skilte- og designafdeling.
2001
Biludlejningsafdelingen kommer til som seneste skud på stammen i det “bilsupermarked”, som Erling Høi-Nielsen tror, bliver fremtiden inden for bilbranchen.
2003
Rustbeskyttelsesafdeling etableres
Der etableres Dinitrol rystbeskyttelsesafdeling på Elholm. Erling Nøi-Nielsen får værkstedsautorisation på Citroën, og der arbejdes sideløbende med at få så mange autorisationer som muligt. Virksomheden er i dag DAF-, DAO-, TMS- samt ISOmiljø-certificeret, og arbejdet på værkstederne bliver løbende kontrolleret af Dansk Teknologisk Institut.
2004
Koreanske Kia
Erling Høi-Nielsen bliver forhandler af det koreanske mærke Kia. Kia er med stormskridt på vej ind på det danske marked, ikke mindst fordi mærket appellerer til de kunder, som ønsker et lidt billigere bilmærke.
2005
Som nyudnævnt forhandler af SsangYong får Erling Høi-Nielsen et lille, men spændende mærke i sit program. Samtidigt bliver Erling Høi-Nielsen agent for nye Citroén person- og varevogne fra det store Citroén program. Samme år holder Erling Høi-Nielsen 25 års jubilæum.
2006
Stor udvidelse
En større udvidelse af forretningen starter. Udvidelsen omfatter både udstillingshal, klargøringsafdeling og administration. Samtidig bygges hel ny stor kundelounge, bl.a. med komplet udstyrede arbejdspladser og internetopkobling. Bilhuset kan med sine nu i alt 6.000m2 tilbyde fuld service til både kunder og biler. Samme år vender det japanske kvalitetsmærke Nissan efter 20 år tilbage hos Erling Høi-Nielsen. I 1987 måtte man sige farvel til både Nissan og Peugeot for at få forhandlingen af Toyota, men glæden over igen at kunne tilbyde kunderne ikke mindst Nissans imponerende varevognsprogram er stor. Efter eget ønske stopper Erling Høi-Nielsen som autoriseret Toyota forhandler, idet Toyota Danmark ønsker at lave en ny struktur for deres forhandlernet i Danmark. Virksomheden formidler dog fortsat salg af nye Toyota og fortsætter også som autoriseret Toyota reparatør. Da der således stadig vil blive udført garantiarbejde og service på Toyota samt blive leveret nye Toyota biler via en anden forhandler, vil ændringen reelt ikke kunne mærkes for kunderne.
2007
Erling Høi-Nielsen får forhandlingen af japanske Honda, og kan dermed tilbyde kunderne kvalitet i absolut topklasse. Honda er garant for sublimt design, sportslige køreegenskaber og perfektionistisk kælen for alle detaljer. Honda har ikke været repræsenteret i Sønderborg eller på Als i over 20 år, så der ligger en spændende udfordring i at få mærket gjort kendt i området. På Elholm i Sønderborg finder man nu i alt seks kvalitetsmærker: Honda, Nissan, Kia, Citroën og SsangYong samt formidling af nye Toyota.
2013
Peugeot kommer 'hjem'
D. 1. september bliver vi Sønderborgs nye Peugeot forhandler. 31 år efter, at vi første gang blev autoriseret forhandler af det populære franske mærke, kan vi byde det velkommen hjem igen. Samtidig siger vi farvel til forhandlingen af Honda efter 7 år som Hondaforhandler.
2014
Vi får forhandlingen af Peugeot i Aabenraa og køber en bygning i Rødekro. Der bliver i sommeren startet omfattende ombygning til et flot Peugeot bilhus.
2015
Nyt bilhus står færdigt i Rødekro
Bilhuset på Brunde Vest 5 i Rødekro står færdigt og vi åbner den 24. januar med en stor og festlig åbningsfest.
2019
I 2019 bliver vi Sønderborg områdets nye PAVA center. PAVA er nærmest synonym med rustbeskyttelse og det er en stor glæde, at kunne tilbyde kunderne denne form for rustbehandling i fremtiden.
2019
Som de eneste i området bliver Erling Høi-Nielsen  i 2019 Peugeot Professional center. Det betyder at man kan tilbyde erhvervslivet en bred palette af løsninger. Peugeots store og solide modelprogram giver mulighed for at tilbyde erhvervsbiler til alle behov.
1. oktober 2020
40 års jubilæum
D. 1. oktober 2020 – 40 år senere – har Erling Høi-Nielsen A/S jubilæum. Det er stadig Erling & Lajla Høi-Nielsen der driver bilhuset den dag i dag. Der er sket meget siden 1980. Virksomheden tæller i dag to bilhuse, over 45 ansatte og visionen fra 1994 er blevet indfriet. I dag er Erling Høi-Nielsen A/S et moderne bil-supermarked med alt fra ny-bilssalg af Peugeot og Kia, landsdelens største skadecenter med rustbeskyttelsescenter, autolakeri, autoriseret serviceværksted for Nissan, Kia & Peugeot. Derudover er man Peugeot professional center som tilbyder solide løsninger til Erhvervslivet.