Vores historie, 1980 -

38 år med biler

1980 – Grundlagt

Lajla og Erling Høi-Nielsen grundlægger d. 1.oktober 1980 sammen et lille autoværksted i lejede bygninger på Sjællandsgade i Sønderborg. Erling Høi-Nielsen arbejder som virksomhedens eneste mekaniker, og Lajla Høi-Nielsen passer regnskaberne ved siden af sin uddannelse til bogholder.

1981 – Renault reparatør

Virksomheden flytter til større og bedre bygninger på Ellegårdsvej i Sønderborg. Samtidig bliver Erling Høi-Nielsen reparatør for Renault, og medarbejderstaben udvides med en mekanikerlærling fra den tidligere Renault-forhandler samt yderligere en mekanikersvend.

1982 – Danmarks yngste autoriserede bilforhandler

Erling Høi-Nielsen arbejder hele tiden med idéen om, at virksomheden skal blive større, og skal det kunne lade sig gøre, kræver det autorisation som forhandler. Da Peugeot-Talbot forhandlingen bliver ledig, søger og får Erling Høi-Nielsen forhandlingen af Peugeot og bliver med sine 22 år dermed Danmarks yngste autoriserede bilforhandler. Samtidig køber Lajla og Erling Høi-Nielsen de gamle Ford-bygninger på Ringgade i Sønderborg. Her udvikles forretningen og går fra fire til ti ansatte.

1985 – Autoriseret Nissan forhandler

Virksomheden vokser, og det går godt. Naboejendommen – et forhenværende snedkeri – bliver købt og omdannet til udstillingshal. Samtidig bliver Erling Høi-Nielsen nu også autoriseret Nissan forhandler og køber en lille ejendom på modsatte side af vejen for at sikre, at der er plads nok.

1987 – Toyota forhandler

Der skal i Sønderborg dette år findes en ny Toyota-forhandler. Erling Høi-Nielsen søger og får forhandlingen af Toyota, som på dette tidspunkt – og de næste ti år i træk – er Danmarks mest solgte bilmærke. Nu går det stærkt. Der bliver solgt rigtigt mange biler i disse år, og medarbejderstaben vokser til 25-30 mand.

1991 – Pladeværksted & erhvervsafdeling

Erling Høi-Nielsen indretter pladeværksted og erhvervsafdeling i nykøbte lokaler på Fynsgade i Sønderborg.

1994 – Studietur til USA

Efter et besøg i USA er Erling Høi-Nielsen klar over, at bygningerne på Ringgade og Fynsgade på sigt vil blive for små og utidssvarende. Visionen var og er under samme tag at kunne tilbyde så mange kerneydelser som muligt til “bilfolket”. Lajla og Erling Høi-Nielsen beslutter derfor at købe grund på Elholm og bygge et helt nyt bilhus.

1996 – Nyt bilhus

Det nye bilhus på 3.500 m2 med alt inden for moderne udstyr og god plads til udvidelse står 1.juni 1996 færdigt på Elholm i Sønderborg.

1999 – Malerværksted

Et nyt malerværkstedet står færdigt i en af værkstedshallerne. Herfra kan der udføres malerarbejde og lakering af kundebiler, lagerbiler samt arbejde for andre automobilforhandlere og værksteder.

2000 – Udvidelse & skilteafdeling

Det viser sig hurtigt, at der ikke har plads nok i malerværkstedet, og der bliver bygget en ekstra værkstedshal til malerafdelingen. Bilhuset er nu på 5.000 m2. Samme år etableres også en skilte- og designafdeling.

2001 – Biludlejning

Biludlejningsafdelingen kommer til som seneste skud på stammen i det “bilsupermarked”, som Erling Høi-Nielsen tror, bliver fremtiden inden for bilbranchen.

2003 – Rustbeskyttelseafdeling etableres

Der etableres Dinitrol rystbeskyttelsesafdeling på Elholm. Erling Nøi-Nielsen får værkstedsautorisation på Citroën, og der arbejdes sideløbende med at få så mange autorisationer som muligt. Virksomheden er i dag DAF-, DAO-, TMS- samt ISOmiljø-certificeret, og arbejdet på værkstederne bliver løbende kontrolleret af Dansk Teknologisk Institut.

2004 – Koreanske Kia

Erling Høi-Nielsen bliver forhandler af det koreanske mærke Kia. Kia er med stormskridt på vej ind på det danske marked, ikke mindst fordi mærket appellerer til de kunder, som ønsker et lidt billigere bilmærke.

2005 – SsangYong & Citroën

Som nyudnævnt forhandler af SsangYong får Erling Høi-Nielsen et lille, men spændende mærke i sit program. Samtidigt bliver Erling Høi-Nielsen agent for nye Citroén person- og varevogne fra det store Citroén program.

2006 – Stor udvidelse

En større udvidelse af forretningen starter. Udvidelsen omfatter både udstillingshal, klargøringsafdeling og administration. Samtidig bygges hel ny stor kundelounge, bl.a. med komplet udstyrede arbejdspladser og internetopkobling. Bilhuset kan med sine nu i alt 6.000m2 tilbyde fuld service til både kunder og biler.

Samme år vender det japanske kvalitetsmærke Nissan efter 20 år tilbage hos Erling Høi-Nielsen. I 1987 måtte man sige farvel til både Nissan og Peugeot for at få forhandlingen af Toyota, men glæden over igen at kunne tilbyde kunderne ikke mindst Nissans imponerende varevognsprogram er stor.

Efter eget ønske stopper Erling Høi-Nielsen som autoriseret Toyota forhandler, idet Toyota Danmark ønsker at lave en ny struktur for deres forhandlernet i Danmark. Virksomheden formidler dog fortsat salg af nye Toyota og fortsætter også som autoriseret Toyota reparatør. Da der således stadig vil blive udført garantiarbejde og service på Toyota samt blive leveret nye Toyota biler via en anden forhandler, vil ændringen reelt ikke kunne mærkes for kunderne.

2007 – Japanske Honda

Erling Høi-Nielsen får forhandlingen af japanske Honda, og kan dermed tilbyde kunderne kvalitet i absolut topklasse. Honda er garant for sublimt design, sportslige køreegenskaber og perfektionistisk kælen for alle detaljer. Honda har ikke været repræsenteret i Sønderborg eller på Als i over 20 år, så der ligger en spændende udfordring i at få mærket gjort kendt i området.

På Elholm i Sønderborg finder man nu i alt seks kvalitetsmærker: Honda, Nissan, Kia, Citroën og SsangYong samt formidling af nye Toyota.

2013 – Peugeot kommer ‘hjem’

D. 1. september bliver vi Sønderborgs nye Peugeot forhandler. 31 år efter, at vi første gang blev autoriseret forhandler af det populære franske mærke, kan vi byde det velkommen hjem igen. Samtidig siger vi farvel til forhandlingen af Honda efter 7 år som Hondaforhandler.

2014 – Peugeot forhandling i Rødekro/Aabenraa

Vi får forhandlingen af Peugeot i Aabenraa og køber en bygning i Rødekro. Der bliver i sommeren startet omfattende ombygning til et flot Peugeot bilhus.

2015 – Nyt bilhus står færdigt

Bilhuset på Brunde Vest 5 i Rødekro står færdigt og vi åbner den 24. januar med en stor og festlig åbningsfest.

2017 – Citroën forhandling

D. 1/11 2017 får vi forhandlingen af Citroën, både i Sønderborg og Rødekro. Vi har nu autorisationen af 4 mærker: Citroën, Peugeot, Kia & Nissan.