Skip to main content

Kilde: Jeep.dk

I dag blev vinderen af Car Of The Year 2023 fundet, og Jeep Avenger løb med titlen. Det er første gang, at Jeep vinder den prestigefyldte pris.

Jeep Avenger er den første Jeep, der er udviklet og designet i Europa til Europa. Derfor er det også en ekstra stor glæde og stor anderkendelse, at netop Jeep Avenger bliver den første Jeep til at vinde Car Of The Year. Juryen var enige i udnævnelsen, og Jeep Avenger vandt komfortabelt med 328 point – 87 point ned til nummer to VW ID.BUZZ.

Søren W. Rasmussen, der er Car Of The Year juryens danske medlem og nyudnævnt præsident for Car Of The Year, udtaler om vinderen:

”Jeep Avenger er født i Europa, og det har vendt bilen og mærket i en god retning, lyder hans motivation for bilen”.

”Den første helt elektriske Jeep ser godt ud, er fantastisk at køre og har mange exceptionelle funktioner. Jeg holder af designet og af ideen om, at en Jeep ikke behøver at være en stor benzinbil. Jeg er sikker på, at denne bil vil bringe Jeep ind i en ny æra”, siger Søren W. Rasmussen.

Jeep Avenger bringer et nyt og friskt design, funktionalitet og Jeep-hårdførhed til B-SUV segmentet og Alexander Thornton Rasmussen, Brand Direktør for Jeep i Danmark, er da også begejstret for kåringen og ser lyst på fremtiden:

”Vi har store forventninger til Jeep Avenger i Danmark. Det havde vi før kåringen, men kåringen skubber selvfølgelig yderligere positivt til vores forventninger. B-SUV segmentet er stærkt voksende i Danmark, men ser man isoleret på elbiler, halter segmentet stadig bagud. Med den nye Jeep Avenger laver vi om på dette. Den skiller sig ud i segmentet med et stærkt og karismatisk design, lækker kabine med god plads samt køreegenskaber til både skov og by – og så er den hårdfør og lavet til at blive brugt. Jeep Avenger kombinerer Jeeps legendariske SUV-historie med europæisk sans for detaljen i en kompakt, agil og elektrisk SUV. Den er startskuddet til nogle spændende år for Jeep, og vi glæder os til at vise Avenger frem, når den kommer til Danmark til foråret”.

Jeep Avenger kommer kun som elbil i Danmark. Avenger har 156 hestekræfter og på trods af et relativt lille batteri på 54 kWt er rækkevidden på 400 kilometer og vidner om en energieffektiv drivlinje. Den kan hurtiglade med op til 100 kW, og det tager 24 minutter at oplade fra 20 til 80%. På en 11 kW hjemmelader tager det 5,5 timer at lade bilen op. Avenger kommer til Danmark i løbet af foråret, og Jeep Danmark regner med en startpris i omegnen af 300.000 kroner.

Jeep Avenger er første model i en perlerække af nye fuld-elektriske SUV-modeller fra det amerikanske bilmærke,. Det sker som led i Jeeps offensive elektrificeringsstrategi, der skal gøre mærket til verdensledende inden for elektriske SUV’er. Med kåringen af Jeep Avenger som Car Of The Year, ser fremtiden lys ud for det amerikanske bilmærke.

Indbegrebet af frihed

Jeep® Avenger er indbegrebet af frihed, stil og funktionalitet, og leverer en skarp køreoplevelse – både på vej og i terræn – med minimal CO2-udledning. Du er garanteret en omfattende rækkevidde og hurtig opladning, så du på kort tid kan være på vejen igen. Avenger baner vejen for fremtiden – med afsæt i Jeeps unikke historie og karakteristiske design.

Nomineret til ‘Car of the year 2023’

Den nye, elektriske SUV imponerer med sit fantastiske ydre design, der perfekt matcher den seneste teknologi og connectivity. Avenger besidder den æstetik og hårdførhed, der kendetegner Jeep, og den er udviklet og designet til det europæiske marked. Og ikke overraskende er den netop nomineret til den anerkendte pris Car Of The Year 2023.

Opdatering: Kia Avenger er d. 13. januar 2023 kåret til ‘Car of the Year’. Opdatering følger.

Få direkte besked, når nye biler ankommer