Skip to main content

Kilde: Ugeavisen.dk

Af: Jens Eilertsen

To nye mærker kommer under tag og i fremtiden skal virksomheden, der har hovedsæde i Sønderborg og et bilhus i Rødekro, sælge Peugeot, Citroën og Opel i området fra syd for Haderslev til Tønder.

Sønderborg: Antallet af medarbejdere i bilfirmaet Erling Høi-Nielsen A/S vil i den kommende tid vokse betydeligt. Her og nu er der brug for 10 til 12 nye mænd og kvinder, men på sigt skal der ansættes omkring 35. Det er en fordobling af det nuværende antal.

Årsagen er, at to nye bilmærker – Citroën og Opel – kommer under tag 1. september og 1. december i år. Samtidig udvides distriktet for Peugeot, Citroën og Opel. Erling Høi-Nielsen skal sælge de tre mærker i Sønderjylland. Virksomheden får hele vestegnen og op til syd for Haderslev.

Peugeot, Citroën og Opel er alle biler fra franske Stillantis, der også ejer Fiat, Jeep, Chrysler, Maserati, Alfa Romeo og andre. Erling Høi-Nielsen vil ikke udelukke, at han på sigt vil arbejde for at få flere Stillantis-mærker under tag.

Mange lærlinge

Erling Høi-Nielsen A/S har i dag hovedsæde i Sønderborg, hvor virksomheden ved siden af Stillantis-mærkerne sælger Kia, og i Rødekro er der et bilhus, som i dag sælger Peugeot. Sidst nævnte får også Opel og Citroën under tag. Hvordan forhandlersituationen på vestegnen skal håndteres, er der endnu ikke taget stilling til.

– Det arbejder vi stadig på, men vi har ikke en plan endnu, siger Lajla Høi-Nielsen, der udelukker, at der skal bygges et nyt bilhus til at servicere den del af distriktet.

Erling Høi-Nielsen ser dog ikke rammerne som den største udfordring – den er i stedet at finde gode medarbejdere. For at få de rigtige medarbejdere tager virksomheden meget gerne lærlinge. I dag er der syv til otte, og ønsket er, at de bliver i virksomheden efter endt uddannelse.

I øjeblikket er der ingen lærlinge i salgsafdelingen, men de kommer, siger Erling Høi-Nielsen.

Lajla og Erling Høi-Nielsen har været selvstændige i bilbranchen i 41 år og er i gang med at udvide aktiviteterne til det meste af Sønderjylland. Foto: jens Eilertsen

Nyt landkort

– Billandkortet vil ændre sig frem mod 2023, og jeg tror, at vi på det tidspunkt vil have færre forhandlere. Men vi ønsker altså at være på det landkort, og derfor er vi glade for den aftale, vi har fået med K.W. Bruun Import A/S. Vi er enige om, hvordan fremtidens bilhus skal se ud, og vi har fået en aftale, vi kan se os selv i, siger Erling Høi-Nielsen, der roser importørens progressive stil.

Billandkortet vil ændre sig frem mod 2023, og jeg tror, at vi på det tidspunkt vil have færre forhandlere. Men vi ønsker altså at være på det landkort, og derfor er vi glade for den aftale, vi har fået med K.W. Bruun Import A/S.

Erling Høi-Nielsen

Det er 41 år siden, Lajla og Erling Høi-Nielsen blev selvstændige i bilbranchen, og selv om de begge har passeret 60 år, afviser de helt at tale med os om pensionsplaner.